plesalci in tamburaši navdušeni

Plesalci vodilne skupine in tamburaši FD Kres smo tudi v torek, 18. februarja 2020 navdušili občinstvo v termah Šmarješke Toplice. Zaplesali in zapeli smo slovenske pesmi in plese, tamburaši pa so “odbrenkali” nekaj domačih in nekaj uspešnih, nad čimer so bili gostje navdušeni in so želeli še dodatne plese in pesmi.

februarski nastop za pevce

Svoj drugi nastop smo pevci Li-La imeli v torek, 4. februarja 2020, v šmarjeških termah. Med publiko je bilo opaziti tudi nekaj domačinov, kateri so se “pofočkali” da pridejo kar na našem Facebooku, kjer tudi objavljamo dogodke. Tako je bila avla pri recepciji do zadnjega stola polna, gostje so stole nosili še iz terase, na koncu pa nas kar niso spustili iz “odra”, tako da smo zapeli še dve v slovo, na koncu pa že na samem odhodu še eno za po poti. Hvala takšni publiki, da obstaja, saj nam s tem daje znak, da smo na pravi poti.

pevci v šmarjeških termah

V sredo, 29. januarja 2020, smo kresovi pevci, člani zasedbe Lí-Lá, pričeli s svojimi nastopi v letu 2020. Tokrat smo bili v Šmarjeških termah, kjer smo se že pokazali in so bili z nami zadovoljni. Tokrat smo v 1 uri svojega programa odpeli ljudske pesmi domače pokrajine.

Odšla je učiteljica

Tudi učiteljice se starajo in če imajo srečo, gredo nekoč v zaslužen pokoj. To je dočakala učiteljica iz OŠ Stopiče, katere domači so nas najeli, da smo 10. decembra 2019 na Prepihu zaplesali kot presenečenje večera. Seveda so nam pri presenečenju pomagali tudi tamburaši, saj smo člani vodilne skupine z njimi tako povezani, da skorajda ne izvedemo nastopa brez njih. Seveda ni za izpustiti tudi to, da so se predstavili tudi pevci, sicer v okrnjeni zasedbi, a je akustika naredila svoje. Škoda izgubljat besed o uspešnosti presenečenja in veselja v očeh vesele novopečene upokojenke.

Potomka najstarejše vinske trte v mestnem jedru

Za Novo mesto je bil petek, 29. novembra 2019, poseben dan. Župan Gregor Macedoni je prejel iz rok mariborskega župana Saše Arsesnovića potomko najstarejše vinske trte na svetu.

Častni pokrovitelj potomke najstarejše trte v mestnem jedru je postal Mišo Andrijanič, pokrovitelj v imenu Zveze društev vinogradnikov Dolenjske pa Miran Jurak. V kulturnem programu so sodelovali ambasadorka cvička Lea Marija Colarič Jakše, aktualni člani cvičkovega dvora in pevska skupina Lí-Lá iz Folklornega društva Kres.

NOVO MESTO

Brez ljubezni plesa ni, kdor se ljubi, se vrti.